ÇEREZ POLİTİKASI

MTL Oto Tic. A.Ş. (“CENTRAL”) , müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla bazı kişisel bilgilerinizi (isim, yaş, ilgi alanlarınız, e-posta vb.) kendisine ait www.centraltr.com internet sitesindeki formlar aracılığıyla sizlerden talep etmektedir. İşbu siteye ve/veya mobil uygulamaya girerek ve kullanarak, işbu Gizlilik Politikasını kabul etmektesiniz.

CENTRAL sunucularında toplanan bu kişisel veriler, rezervasyonunuz gerçekleştikten sonra size ulaşılması gereken durumlarda kullanılacaktır. Ayrıca dönemsel kampanya çalışmaları, üye profillerine yönelik özel promosyon faaliyetlerinin kurgulanması, elektronik posta ile basın bültenleri gönderilmesi, basılı yayınlar ile yazışmalar için ve istenmeyen e-postaların iletilmemesine yönelik üye "sınıflandırma” çalışmalarında kullanılacaktır. Kişisel verileriniz CENTRAL bünyesinde tamamen veya kısmen, otomatik olan veya olmayan yollarla elde etme, kaydetme, depolanma, muhafaza etme, değiştirme, yeniden düzenleme vb. işlemler aracılığıyla işlenebilir. CENTRAL, Üyelik Sözleşmesi ile topladığı bilgileri, söz konusu üyenin haberi ya da aksi bir talimatı olmaksızın, ifa yardımcıları dışında üçüncü şahıslarla kesinlikle paylaşmamakta, faaliyet dışı hiçbir nedenle ticari amaçla kullanmamakta ve de satmamaktadır.

Kişisel bilgiler içermeyen bu istatistiksel veriler, CENTRAL Üyelerine daha özel ve etkin bir hizmet deneyimi yaşatmak amacıyla CENTRAL çalışanları, üye işyerleri gibi ifa yardımcıları ile paylaşılabilmektedir.

CENTRAL’da yer alan her türlü bilgi, resim, açıklama ve haber (kısaca "bilgi") sadece tanıtım ve bilgi verme amaçlıdır. Kullanıcı hiçbir şekilde web sitesinde yer alan "bilgi"lerin hatalı olduğu ya da bu bilgilere istinaden zarara uğradığı iddiasında bulunamaz. Kullanıcı, bilgileri referans alarak bir işlem yapmak niyetinde olduğunda, nihai ve güvenilir enformasyonu, CENTRAL’dan temin etmekle yükümlü olduğunu ve web sitesinde yayınlanan bilgilerin güncel olmaması nedeniyle CENTRAL'ın herhangi bir sorumluluğu olmadığını kabul eder.

Sitedeki veya uygulamadaki sistemle ilgili sorunların tanımlanabilmesi ve sitesinde çıkabilecek muhtemel sorunların acil olarak giderilmesi için, CENTRAL gerektiğinde kullanıcıların IP adresini, sosyal ağ kullanıcı hesabında kayıtlı bilgileri kaydedebilir ve bu kayıtları anılan bu amaçlarla kullanabilir. Bu IP adresleri, CENTRAL tarafından Üyelerin genel anlamda tanımlamak ve kapsamlı şekilde demografik veri toplayabilmek amacıyla kullanılabilir.

Siteden ulaşılan diğer sitelerde kendilerine ait gizlilik-güvenlik politikaları, kullanım, iletişim ve kişisel veri işlenme şartları geçerlidir; reklam, banner, içerik görmek veya başka herhangi bir amaç ile ulaşılan web sitelerinden bilgi kullanımları, keza sitelerin etik ilkeleri, gizlilik-güvenlik prensipleri, servis kalitesi, kullanım şartları ve diğer uygulamaları sebebi ile oluşabilecek ihtilaf, maddi-manevi zarar ve kayıplardan CENTRAL sorumlu değildir.

Üyelerin Siteden veya Sitede link verilen diğer sitelerden edindikleri bilgiler, taraflarına elektronik iletişimi yapılan bilgilendirme, tanıtım ve reklamlar, keza her türlü öneriler çerçevesinde aldıkları kararlardan, bunlara göre yaptıkları her türlü işlem ve uygulama ile sonuçlarından Üyeler sorumludurlar.

Üye bilgileri, ancak resmi makamlarca usulü dairesinde bu bilgilerin talep edilmesi halinde ve yürürlükteki emredici mevzuat hükümleri gereğince resmi makamlara açıklama yapmak zorunda olduğu durumlarda resmi makamlara açıklanabilecektir.

Üyelerimiz arzu ettikleri her zaman ve hiçbir gerekçe göstermeksizin (yukarıda-aşağıda) belirtilen iletişim kanallarından tarafımıza ulaşarak kişisel veri kullanımı-işlenmelerini ve/veya taraflarına ticari elektronik iletişimleri durdurabilirler. Üyenin bu husustaki açık bildirimine göre, kişisel veri işlemleri ve/veya belirttiği kanallar için tarafına iletişimler yasal azami süre içinde durdurulur (yasalara göre mümkün-gereken işlem ve iletişimler devam eder). Üye dilerse ayrıca, hukuken muhafazası gereken ve/veya mümkün olanlar haricindeki bilgileri, veri kayıt sisteminden silinir ya da kimliği belli olmayacak biçimde anonim hale getirilir. Üye isterse kişisel verilerinin işlenmesi ile ilgili işlemler hakkında tarafımıza her zaman başvurabilir ve bilgi alabilir. Bu hususlardaki başvuru ve talepleri yasal azami süreler içinde yerine getirilecek yahut hukuki gerekçesi tarafına açıklanarak kabul edilmeyebilecektir.

Siz değerli Üyemiz aşağıda yer alan mail adresine ileti göndermek suretiyle; Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 11. maddesi gereği haklarınızı; CENTRAL’a başvurarak, kişisel verilerinizin;


  • işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • işlenmişse bilgi talep etme,
  • işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • yurt içinde/yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,
  • eksik/yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,
  • 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini/yok edilmesini isteme,
  • aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,
  • münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme hakkına sahipsiniz.

CENTRAL kişisel verilerinizi gizli tutmayı, gizliliğin sağlanması ve güvenliği için gerekli teknik ve idari her türlü tedbiri almayı ve gerekli özeni göstermeyi taahhüt etmektedir. CENTRAL’ın gerekli bilgi güvenliği önlemlerini almasına karşın, web sitesine ve sisteme yapılan saldırılar sonucunda kişisel verilerin zarar görmesi veya üçüncü kişilerin eline geçmesi durumunda, CENTRAL bu durumu derhal sizlere ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na bildirir. 

Üye aynı zamanda CENTRAL’ın indirim ve hediye gibi promosyonlar ile promosyon amaçlı yarışma veya oyunlar dahil olmak üzere her türlü ticari elektronik veri, ses ve görüntü içerikli iletilerin telefon, çağrı merkezi, otomatik arama, elektronik posta, kısa mesaj hizmeti gibi vasıtalar kullanılarak iletebileceğini kabul ve beyan eder.

Cookie (Çerez) Kullanımı
Çerezler veya lokal tutucular (local storage), web sitesini veya mobil uygulamayı ziyaret ettiğiniz zaman bilgisayarınıza tercihlerinizi kaydeden küçük metin dosyalarıdır. Bir web sitesine girdiğinizde, sunucunun tarayıcınıza verdiği simgeye cookie (çerez) adı verilir. Çerezler, web sitesine veya mobil uygulamaya tekrar giriş yaptığınızda sitenin sizi tanıması, ilginizi çekebilecek ilan ve reklamların en çok giriş yaptığınız sayfalarda yayınlanması gibi işlemlerde size en kaliteli hizmeti sağlamak için kullanılmaktadır. Çerezler bir sitenin işlevselliğini arttırır ve size sitenin kullanımını daha doğru incelememizde yardımcı olur. Sizin açık izniniz olmadıkça çerezler asla kişisel bilgi toplamaz. Bilgisayarınıza zarar vermezler.

CENTRAL Turizm Taşımacılık A.Ş’ye ait www.centraltr.com sitesinde kimliğinizi tanımlamak ve siteye giriş yaptıktan sonra ilgili ayarları muhafaza etmek için cookie (çerez) veya lokal tutucular (local storage) olarak tabir edilen tanımla bilgileri kullanılabilir. Bu türden bir dosyasının gönderildiğinde ikaz verilmesini sağlayacak biçimde tarayıcılarının ayarlarını her zaman değiştirebilirler. CENTRAL, uygulama ya da internet sitesi içerisinde başkaca sitelere link (bağlantı) sağlayabilir.

Central Rent a Car sitesinde iki tür cookie kullanılabilir; “oturum cookie’leri” ve “kalıcı cookie’ler”.

www.centraltr.com web sitesi geçici ve kalıcı tip çerezleri, sizi web sitenin diğer kullanıcılarından ayırt etmek ilgi alanlarınıza ve tercihlerinize göre düzenleme yapmak için kullanılmaktadır. CENTRAL tarafından tasarlanmış çerezlerin yanı sıra üçüncü taraflardan alınan hizmetler kapsamında da çerez kullanılabilmektedir.

Hemen hemen tüm internet tarayıcıları, çerezleri otomatik olarak kabul edecek şekilde ön tanımlıdır. Ancak çerezleri dilediğiniz gibi kontrol edebilir veya silebilirsiniz. Çerezleri yönetmek tarayıcıdan tarayıcıya farklılık gösterdiğinden ayrıntılı bilgi almak için tarayıcının yardım menüsüne bakabilirsiniz.

CENTRAL Turizm Taşımacılık A.Ş’ye ait www.centraltr.com web sitesi ile istatistiksel olarak site ziyaretlerini, toplam ziyaret sayısını, sitenin her bir sayfasını ziyaret edenlerin sayısını, ziyaretçilerin Internet servis sağlayıcılarının alan adlarını takip eder. Bu süreçte hiçbir kişisel bilgi kullanılmamaktadır. Buna ek olarak sitemizi ziyaret ettiğinizde IP adresinizi kaydedilmektedir. Bu adres sadece sizin Internet Servis Sağlayıcınızı tanımlar ve sizin kişisel bilgilerinizle ilgili herhangi bir veri içermez.

  • Internet gezginindeki çerezleri nasıl yönetebilirsiniz?
  • Çoğu Internet gezgini aşağıdakileri yapmanıza olanak tanır:
  • Kaydedilmiş çerezleri görüntüleme ve dilediklerinizi silme
  • Üçüncü taraf çerezleri engelleme
  • Belli sitelerden çerezleri engelleme
  • Tüm çerezleri engelleme
  • Internet gezginini kapattığınızda tüm çerezleri silme


Ödeme Güvenliği;
CENTRAL Turizm Taşımacılık A.Ş’ye ait www.centraltr.com üzerinden gerçekleştirilen araç kiralama işlemlerinizde SSL adı verilerin güvenlik teknolojisi kullanılmaktadır. Kredi kartı bilgileriniz hiçbir ortamda kesinlikle saklanmayıp onay için doğrudan bankanıza iletilmektedir.

Kişisel Olmayan Bilgiler;
Kişisel olmayan bilgiler, şahsen üyenin tanımlanamayacağı bilgilerdir. Örneğin; ziyaret saatleri, incelenen sayfalar vb. CENTRAL bu bilgileri her türlü amaçla kullanma hakkına sahip olduğu gibi, üçüncü kişilerle de onay alınmaksızın paylaşabilir.

Ek Bilgiler;
Central Rent a Car web sitesinin virüs ve benzeri amaçlı yazılımlardan arındırılmış olması için mevcut imkânlar dâhilinde tedbir alınmış olmakla birlikte, nihai güvenliğin sağlanması için kullanıcı, kendi virüs koruma sistemini tedarik etmek ve gerekli korumayı sağlamakla yükümlüdür. Bu çerçevede kullanıcı, Central Rent a Car web sitesine girmesi nedeniyle, kendi yazılım ve işletim sistemlerinde oluşabilecek tüm hata ve bunların doğrudan ya da dolaylı sonuçlarından kendisinin sorumlu olduğunu kabul eder.

Zaman zaman, sizi tanımlamamıza yardımcı olması için bilgisayarınıza bilgi yerleştirilebilir. Bu bilgi, genel olarak “cookie” olarak bilinir. Ziyaretçilerimizin bu Siteyi nasıl ve ne zaman kullandığını gösteren bu bilgi, Sitemizi geliştirmemizde bize yardımcı olabilir. Cookie kullanımı, bir sanayi standardıdır ve birçok web sitesi bunları kullanmaktadır. Cookie’ler bilgisayarınıza kaydedilir. Cookie almak istiyorsanız ya da ne zaman yerleştirildiklerini bilmek istiyorsanız, web tarayıcınızda bu özellik varsa, web tarayıcınızı bunu yapacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

Central Rent a Car internet sitesi üzerinden vermiş olduğunuz hakkınızdaki bilgiler hiçbir şekilde üçüncü şahıslarla paylaşılmayacak ya da ticari amaçla kullanılmayacaktır.

Bu Site’ye girerek ve kullanarak, bu Gizlilik Politikası’nın şartlarını kabul etmiş oluyorsunuz.

Her türlü sorunuz için:
Unvan: MTL Oto Tic. A.Ş
Adres: Küçükbakkalköy Mah. Işıklar Cad. No:30 Ataşehir / İSTANBUL
Telefon: 0850 222 80 55
Web Sitesi: www.centraltr.com